La dimisión del regidor de Funció Pública i Seguretat del Ayuntamiento de Llucmajor, Guillem Veny, llega cargada de polémica.

A las pocas horas de hacerse pública su dimisión, los sindicatos policiales han emitido un durísimo comunicado cargando contra su gestión al frente del área. 

A continuación, Crónica Balear les ofrece el comunicado íntegro remitido a nuestra redacción.

 

DIMITEIX EL REGIDOR DE FUNCIÓ PÚBLICA I SEGURETAT

Els darrers esdeveniments que ens acompanyen a l’Ajuntament de Llucmajor són la dimissió del Regidor, el Sr. Guillem Veny. Aquest s’ocupava de la Funció Pública i de la Policia Local. Els motius que ha manifestat són purament de salut, i no ho dubtam, però els esdeveniments que ens envolten a dia d’avui criden l’atenció. Aquest regidor deixa dos departaments que tenen molt que desitjar, parlem de Recursos Humans i la Policia Local. Farem un repàs d’aquest Regidor durant aquests més de sis anys que ha ocupat aquest càrrec. No deixem de banda que va apostar per la renovació de la Policia Local, que de fet ha estat un autèntic fracàs, però ho explicarem posteriorment.

Cronologia:

– Any 2007. Es presenta amb voluntat i comunicació amb les diferents seccions sindicals.

– Es troba amb una Prefectura de Policia precària. Els sindicats traslladen la problemàtica que provoca aquesta gestió.

– Existeix total confiança cap el Regidor. De fet es comporta com a una persona responsable amb una gran fiabilitat de paraula.

– Es constitueixen les Meses de Negociació amb els seus reglaments, donant una garantia jurídica a les tasques i acords sindicals.

– S’aconsegueix donar formalitat a les sessions i als temes sindicals. Encara que l’aplicament de llei del Procediment administratiu no és el seu fort.

– Any 2009. El Regidor aposta per dur un Cap de Policia Nou, parlam de la Sra. Barceló. Persona, amb una dilatada carrera professional, una gran formació i un currículum envejable. Aquesta era la carta de presentació, d’entrada no era dolenta. La senyora Barceló es trobà amb la confiança del batle, del regidor, dels sindicats i dels policies, també amb un gran suport econòmic. Existeix inicialment una il·lusió i una submissió a les directrius d’aquesta senyora, confiàvem amb ella i amb el Regidor.

– Any 2010. Comença la crispació dins la Policia, el regidor Guillem Veny dilata la relació amb els sindicats, la senyora Barceló aplica la seva metodologia totalitària, es publiquen Instruccions de Servei que vulneraven l’ordenament jurídic (afirmació avalada amb sentències judicials). El Regidor i la Sra. Barceló perden tota la confiança dels sindicats i de la majoria de la Policia.

– Comencen les denuncies al jutjat, tant el regidor com la cap de policia, també falten a la veritat en diversitat d’ocasions. No es contesten les instàncies dels sindicats, no s’atenen les peticions dels sindicats, desapareix la comunicació entre la representació del funcionariat i l’Ajuntament.

– Baix els ulls del regidor i del batle, es crea la plaça de Major fora cap tipus de negociació, vulnerant el dret de l’Igualtat (sentència del TSJIB https://app.box.com/s/psv7gswjnw2pwqtxp506 ). els tres sindicats, SPPME, CSIF i UGT denuncien aquestes irregularitats.

– Comencen les retallades per la situació econòmica, la situació és insostenible, es respira un molt mal ambient i el Regidor no li importa en absolut, segueix les directrius de la Sra. Barceló, les quals provoquen un mal estar general.

– El Jutjat de lo Contenciós Administratiu sentència la plaça de Major, l’Ajuntament contracta un advocat i procurador de prestigi que dur el cas, es fa un recurs al TSJIB, l’Ajuntament el perd (fins aquí 5 judicis per aquesta causa). Els recursos per la gestió del regidor i la Sra. Barceló pareixen il·limitats.

– El Regidor perd la confiança del Batle i no duen el cas al Tribunal Suprem.

– Dia 14 de novembre és el darrer dia per executar la sentència del TSJIB que anul·la la plaça de Major, aquesta fou la major aposta política del regidor.

– Dia 13 de novembre es publica a la premsa la seva dimissió.

– El balanç que deixa el regidor el Sr. Guillem Veny, és al departament de Recursos Humans desbordat i ineficaç. I el departament de policia indignat, molest i desemparat. El regidor ha demostrat convertir-se amb l’estereotip de polític d’aquest sistema, al final desapareix, la conseqüència i la despesa de la seva gestió no implica cap responsabilitat, aquesta és la realitat,

Ens despedim del l’exregidor el Sr. Guillem Veny, aquest no s’ha dignat a despedir-se de les seccions sindicals, les quals hem fet feina conjuntament durant quasi set anys.

Aprofitam per dirigir-nos al Batle, ara té l’oportunitat de tornar a començar, anomenar a un regidor nou, aquest tindrà tota la nostra confiança, té l’oportunitat que va tenir el Sr. Guillem Veny i va desaprofitar. Reconduirem les negociacions, traslladarem les nostres preocupacions, ajudarem amb el que puguem per fer funcionar els dos departaments que el Sr. Guillem Veny ha deixat amb un estat decadent.

El nou responsable té la nostra confiança, però el que és cert, és que quan es perd no es torna a recuperar.

La veritat és que tot és més senzill del que ho fa el sistema

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.