Madò Pereta, o lo que es lo mismo, el actor Joan Carles Bestard ha querido desmentir públicamente que hubiera firmado el manifiesto a favor del Tratamiento Integrado de Lenguas (TIL) impulsado por el pediatra Jorge Muñoz.
En su escrito, el actor defiende un TIL bien aplicado y argumenta sus ideas.

Bestard, a través de su cuenta oficial de Facebook ha publicado:

Hoy quiero confesarme, hoy que me sobra tiempo, para matar los rumores de aquella esquina… Això deia na Pantoja fa anys. Amb ella només compartia que ambdues som molt peludes i quan mos depilen mos han de passar sa màquina de tallar s’herba i a vegades m’han fet més d’un solc.

Ara resulta que aquesta setmana he estat immersa en una ridícula polèmica. Resulta que es va publicar que jo, una velleta com jo, havia firmat a favor d’aquest punyetero TIL des nassos que fa setmanes ompl pàgines de diaris. Com si no hagués coses més importants a la vida.

Jo avui me confés. Me confés partidària d’incloure l’anglès a l’escola. Senzillament perquè agradi o no agradi és el futur. Tant de bo jo quan anava a costura m’haguessin ensenyat bé sa nostra llengua, es català de Mallorca, és castellà i s’anglès. Ara bé, vull una implantació amb el màxim de recursos, tant materials com humans, per dur-lo a terme i que s’implanti amb seny.

Jo pens com ja he dit en altres ocasions que es mestres deuen saber com fer-ho i que no crec que es tracti d’un caprici la seva petició de fer-ho de manera paulatina (a poc a poc com deim a Mallorca).

Quan ses coses venen de cop mos retgiren i mos violenten. A l’escola hi ha d’haver pau, uns mestres còmodes amb la seva feina, uns pares i mares que sempre li donin suport, uns alumnes alegres. Jo sempre he dit que som mallorquina, balear, espanyola, europea,…i que la meva llengua és el català de Mallorca. He visqut una dictadura i per tant, no vull que ningú m’imposi res.

Vull ser lliure de pensar i fer allò que vulgui. Es TIL ben aplicat crec que pot ser bo. Ben aplicat. PUNTO PELOTAAAAAAAAAAAAAAA.

Concluye Joan Carles Bestard.

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.